Sobota, 15 junij 2019
Iskanje

Garje? Ni razloga za preplah, vse je pod nadzorom

V domu starejših občanov javnega zavoda ITIS so odkrili 24 okužb z garjami

Trst |
9. jan. 2019 | 19:40
Dark Theme

V domu starejših občanov javnega zavoda ITIS so se v torek morali spopasti z neprijetnim pojavom garij. »Vesti v javnosti ne zakrivamo, ker nam je pri srcu transparentnost,« je potrdil generalni direktor zavoda Fabio Bonetta, »lahko pa vam zagotovim, da zavod ITIS ni edini kraj, kjer se je to zgodilo.«

»Garje so v zavod prišle od zunaj. Vemo tudi od kod,« navaja direktor, ki sicer podatka ne želi razkriti. Sum o okužbi z neprijetnimi zajedavcem, ki povzroča srbečico, je obstajal že nekaj dni, a diagnozo je šele v torek potrdil dermatologinja zdravstvenega zavoda ASUITS, saj prej to ni bilo mogoče zaradi praznikov. Garje so parazitska kožna bolezen, ki se prenaša s telesnim stikom in jo lahko dobi vsakdo. Pršice, imenovane srbci, vrtajo rovčke v kožo in vanje ležejo jajčeca.

Ko so izvedeli za okužbo, so v javnem zavodu takoj poskrbeli za zdravljenje 24 okuženih oseb, med katerimi so samo gostje doma, in preventivno zdravljenje oseb, ki so prišle v stik z okuženimi.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kje načrtujete, da bi preživeli letošnji dopust?

28. maj. 2019 | 12:28
v Sloveniji
na Hrvaškem
v Italiji
v Grčiji
v kakšni drugi evropski državi
na eni od neevropskih celin
ne bom dopustoval
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo