Nedelja, 28 november 2021
Iskanje

Glasbenica Antonella Ruggiero odpira festival Approdi

Jutri bo nastopila na Gradu sv. Justa, festival bo skupno ponudil štiri dogodke

Trst |
16. avg. 2021 | 18:33
Dark Theme

S koncertom priznane pevke Antonelle Ruggiero se jutri (torek) na Gradu sv. Justa (ob 21. uri) začenja štiridnevni festival Approdi, ki je uokvirjen v poletno prireditev Trieste Estate. Večeru bodo prihodnji teden sledili še trije dogodki. Festival Approdi, že peti po vrsti, bo tako na štirih lokacijah ponudil štiri žanrsko različne dogodke, letošnja izdaja pa bo posvečena ženskam. Festival so zato naslovili Beatrici. Storie di donne senza tempo, v fokus pa bo postavil filmsko, plesno in gledališko umetnost.

Podrobnosti nove izvedbe, ki bo potekala ob upoštevanju vseh proticovidnih predpisov in ob obvezni predložitvi covidnega potrdila, je včeraj v kavarni San Marco predstavil umetniški vodja festivala Lorenzo Acquaviva, ki je spomnil, da je za grafično podobo festivala tudi letos poskrbel ilustrator Jan Sedmak. Jutrišnji koncert, kot je bilo slišati na predstavitvi, predstavlja ključni dogodek letošnjega festivalskega cikla. Na grajskem odru bo slovita glasbenica nastopila z orkestrom Naonis, predstavila pa se bo z znanimi in manj znanimi uspešnicami. Vstopnice za koncert je mogoče kupiti na facebook strani festivala Approdi ali pri Ticketpointu (28,50 evra). Festival se bo nadaljeval prihodnji teden, sklenil pa se bo 28. avgusta.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Želel/a bi, da vlada državljanski socialni dohodek (it. reddito di cittadinanza):

13. nov. 2021 | 6:00
Obdrži
Obdrži, toda v spremenjeni obliki
Ukine
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo