Ponedeljek, 17 junij 2024
Iskanje

Gostijo študente devetih univerz

Univerza v Trstu, članica zveze univerz Transform4Europe, gosti mednarodni dogodek T4EU Week

Trst |
5. jun. 2023 | 18:44
Dark Theme

Mednarodnemu dogodku, ki ga vse do petka gosti Univerza v Trstu, je ime T4EU Week. Tržaška univerza je namreč članica mednarodne zveze univerz Transform4Europe. Od novembra bo njegova polnopravna članica tudi Univerza na Primorskem. »Transform4Europe je nekakšna naduniverza, zavezništvo univerz po vsej Evropi, ki je nastalo pred tremi leti,« je pojasnil profesor Alberto Pallavicini, ki je na tržaški univerzi odgovoren za mednarodni projekt, ki združuje univerze iz vse Evrope.

»Bolonjska reforma je poenotila sistem visokošolskega izobraževanja v Evropi. Še vedno pa obstajajo težave pri priznavanju študijskih programov v tujini,« je razložil Aleš Oven, pomočnik rektorice Univerze na Primorskem.

eden T4EU Week je prvi, ki ga prireja tržaška univerza. Glavna tema delavnic, okroglih miz in predavanj bo čezmejnost v Evropi (Transborder Europe). Sledili bodo med drugim predavanju o soočanju s polpreteklo zgodovino na slovensko-italijanskem obmejnem območju, obiskali Rižarno, goriški Trg Evrope/Transalpina in Slovensko multimedialno okno v Špetru.

Več v jutrišnjem (torkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava