Petek, 19 julij 2024
Iskanje

Iz luknje odkrili pravo razdejanje

Cesta, ki pelje skozi Ricmanje, čaka na nadaljevanje obnove

10. jul. 2023 | 8:59
Dark Theme

Dela v Ricmanjih se tako ali drugače pogosto izkažejo za zapletena. Tudi tista, ki so se začela novembra lani v zgornjem delu vasi, niso šla skozi brez težav. Naj bralce spomnimo, da je Občina Dolina gradbenemu podjetju Argo costruzioni iz Trevisa poverila nalogo, da obnovi cesto, ki se vije skozi vas. Dela so se začela na vrhu vasi, pri odseku, ki gre od križišča s cesto za Barde do pokopališča, kjer naj bi trajala največ dva meseca. Pa je cesta še vedno zaprta za promet.

»Odprli smo luknjo in odkrili pravo razdejanje,« je razloge za zamudo pojasnil dolinski župan Sandy Klun. »Že prvotno smo sicer ocenili, da naj bi za obnovo cele vpadnice potrebovali deset mesecev, ki smo jih iz previdnosti podaljšali na vsaj leto dni in se žal nismo ušteli.« A zataknilo se je že na začetku. Tistih prvih sto metrov do pokopališča je namreč ob tlakovanju potrebovalo tudi ureditev kanalizacije, saj so se dela pred šestimi leti ustavila pri malem trgu v vasi pod pokopališčem. Ko so delavci opravili prvi izkop, je bilo takoj jasno, da ne bo šlo vse po načrtih. »Katastrofa – same stare in ozke vodovodne cevi, dotrajana napeljava plina in elektrike, pa še greznični priključki ...«

Začetni predvideni strošek 120 tisoč evrov se je v trenutku skorajda potrojil, saj je bilo treba poskrbeti tudi za kritje teh dodatnih in nepredvidenih del.

Več v nedeljskem Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava