Nedelja, 25 oktober 2020
Iskanje

Iz morja potegnili tono fantomskih mrež

Tržaška luška kapitanija je gostila potapljače iz kraja San Benedetto del Tronto

Trst |
25. sep. 2020 | 18:30
Dark Theme

Skoraj tona močnih in neuničljivih ribiških mrež, ki plava v morju pred Trstom in Gradežem kot past za ribe in druge živali, ki poginejo v njih. To količino fantomskih mrež je ta teden iz morja potegnilo šest potapljačev prvega potapljaškega oddelka obalne straže iz kraja San Benedetto del Tronto, ki jih je gostila tržaška luška kapitanija. Potapljači so se pod vodstvom kapitana korvete Giannija Dessìja potapljali v morju pred Miramarom in v Gradežu, veliko večino odpadnega materiala pa so od ponedeljka do četrtka našli v morju pred Gradežem. Akcijo, ki so jo v naši regiji izpeljali prvič, bodo v prihodnjih mesecih ponovili, točen termin pa še ni znan, saj je vse odvisno od zasedenosti potapljačev omenjene luške kapitanije.

To je na včerajšnjem srečanju z novinarji sporočil poveljnik tržaške luške kapitanije Vincenzo Vitale, ki je uvodoma dejal, da je situacija v Furlaniji - Julijski krajini precej dobra, saj je problem zavrženih ribiških mrež v drugih italijanskih regijah veliko bolj razširjen. Akcijo je podrobno opisal kapitan korvete Dessì, ki je dejal, da so bile nekatere ribiške mreže, v povprečju dolge med en in dva kilometra, že zelo stare, nekatere pa relativno nove, saj so v njih našli kar nekaj poginulih rib.

Več v jutrišnjem (sobotnem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Si boste naložili aplikacijo Immuni?

6. okt. 2020 | 16:18
Da
Ne
Sem si jo že
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo