Nedelja, 27 september 2020
Iskanje

Kompromisna rešitev za opensko Brdino

Gradbišče bo na trgu odslej zasedalo »le« šest parkirnih mest, orodje in stroje pa bodo premaknili na Ul. Alpini

16. jan. 2019 | 11:03
Dark Theme

Konec dober, vse dobro. Kolikor je pač lahko dober kompromis, dodaja predsednik vzhodnokraškega rajonskega sveta Marko De Luisa. Ta se je namreč v ponedeljek sestal s predstavniki pristojnega tržaškega občinskega urada za ozemlje in okolje, družbe AcegasApsAmga in izvajalcem del Consorzio Innova, da bi skupaj našli rešitev za Brdino, na kateri trenutno velja prepoved parkiranja na središčnem delu trga, kar povzroča nemalo preglavic okoliškim trgovcem in prebivalcem.

Cilj je bil najti drugo lokacijo, na katero bi izvajalci lahko odnesli material in stroje, in tako sprostili večji del Brdine, ki je trenutno zaseden, je pojasnil De Luisa, a zakonski predpisi velevajo, da morajo delavci v ustrezni bližini imeti na razpolago vsaj stranišče in pisarno v kontejnerju. Zato je pristojen občinski urad z novim sklepom, ki je bil že včeraj objavljen na oglasni deski tržaške občine, odredil zmanjšanje zasedene javne površine, na kateri bo sicer še vedno do junija veljala prepoved parkiranja, a bo po novem zasedala »le« šest parkirnih mest. Gradbeni material in stroje pa bodo preselili na Ul. Alpini, točneje na parkirišče ob športnem središču na Opčinah. Tu bodo gradbinci zasedli 11 parkirnih mest.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Ali menite, da bi morala biti uporaba zaščitne maske v razredih med poukom obvezna:

1. sep. 2020 | 18:00
Da
Da, samo po 14. letu
Ne
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo