Torek, 16 julij 2024
Iskanje

Lokalna policija razkrinkala lažne zavarovalce avtomobilov

Krivi naj bi bili trije moški iz Caserte

Trst |
10. maj. 2022 | 13:05
Dark Theme

Lokalna policija je pred nekaj dnevi zaključila preiskavo v zvezi s serijo pritožb, ki so jih dobili od prevaranih avtomobilistov, ker so sklepali zavarovalne pogodbe preko lažnih spletnih strani.

Prvi je pritožbo oddal mlad moški, ki so mu zasegli vozilo, ko so pregledali njegovo dokumentacijo in ugotovili, da zavarovalna pogodba zanj ne obstaja, čeprav je zanjo plačal 600 evrov. Nekaj dni pozneje se je isto zgodilo še enemu vozniku. Redarji so tudi preko pogovorov po socialnih omrežjih med žrtvami in domnevnim zavarovalcem zbirali potrebne informacije.

S koordinacijo tržaškega državnega tožilstva so prišli do bančnih informacij, ki so bile povezane s predplačniškimi karticami. Te so povezali s 60-letnim S.D'A. in 39-letnim T.K.B. iz Caserte. Preko videopregleda pri poštnem uradu v Villi Literno, v kateri so uporabljali kartice, so redarji svojo pozornost osredotočili tudi na 25-letnega A.M. iz Ville Literno.

Ugotovili so, da so trije moški uporabljali več kot 25 predplačniških kartic, na katere so dobili več kot 50 tisoč evrov v štirih mesecih, ko so jih redarji spremljali.

Trije moški so osumljeni kaznivega dejanja sodelovanja v goljufiji. Preiskovalci namreč menijo, da so se povezali v večji sistem prodaje lažnih zavarovalnih polic, s tem da so ustvarili eno ali več lažnih spletnih strani, ki so imele ponavadi skope informacije, a so imeli grafične karakteristike poznanih zavarovalnih podjetij.

Ko so žrtve pustile svoje podatke na lažni spletni strani, jih je lažni zavarovalec kontaktiral preko telefona ali aplikacije za sporočila in jim ponudil cenovno ugodno zavarovalno polico. Po plačilu, ki so ga izvedli preko predplačniških kartic, so žrtve dobile lažno dokumentacijo, ki pa je večkrat imela tudi logotip realnih zavarovalniških družb.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava