Torek, 02 junij 2020
Iskanje

Mario Magajna živi v našem spominu

Danes ob 11. uri v Dolini odkritje nagrobnega spomenika

Dolina |
12. okt. 2019 | 6:10
Dark Theme

Na pokopališču v Dolini, kjer je pokopan, bodo danes ob 11. uri odkrili nagrobni kamen legendarnemu fotografu Primorskega dnevnika Mariu Magajni. Za nagrobni kamen je poskrbelo kulturno društvo Bubnič-Magajna, ki si z raznimi pobudami prizadeva za ohranitev spomina na velikega fotografa in na novinarja Primorskega dnevnika Albina Bubniča. Spomenik je s pomočjo Andreja Pisanija zasnoval umetnik Klavdij Palčič, slavnostni govornik na odkritju bo pesnik Miroslav Košuta, čigar misel je vklesana na spomeniku. Košuta, ki je podobno kot Magajna doma iz Križa, je prijateljeval s priljubljenim fotografom. Dolina je bila pravzaprav za Magajno neke vrste drugi dom.

Društvo Bubnič-Magajna prireja današnjo prireditev v sodelovanju z dolinsko občinsko upravo (zastopal jo bo župan Sandy Klun) in s krajevnim slovenskim kulturnim društvom Valentin Vodnik. Njegov pevski zbor bo sodeloval na odkritju.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo