Sobota, 19 oktober 2019
Iskanje

Mario Magajna živi v našem spominu

Danes ob 11. uri v Dolini odkritje nagrobnega spomenika

Dolina |
12. okt. 2019 | 6:10
Dark Theme

Na pokopališču v Dolini, kjer je pokopan, bodo danes ob 11. uri odkrili nagrobni kamen legendarnemu fotografu Primorskega dnevnika Mariu Magajni. Za nagrobni kamen je poskrbelo kulturno društvo Bubnič-Magajna, ki si z raznimi pobudami prizadeva za ohranitev spomina na velikega fotografa in na novinarja Primorskega dnevnika Albina Bubniča. Spomenik je s pomočjo Andreja Pisanija zasnoval umetnik Klavdij Palčič, slavnostni govornik na odkritju bo pesnik Miroslav Košuta, čigar misel je vklesana na spomeniku. Košuta, ki je podobno kot Magajna doma iz Križa, je prijateljeval s priljubljenim fotografom. Dolina je bila pravzaprav za Magajno neke vrste drugi dom.

Društvo Bubnič-Magajna prireja današnjo prireditev v sodelovanju z dolinsko občinsko upravo (zastopal jo bo župan Sandy Klun) in s krajevnim slovenskim kulturnim društvom Valentin Vodnik. Njegov pevski zbor bo sodeloval na odkritju.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo