Četrtek, 09 december 2021
Iskanje

Ministrica Helena Jaklitsch v ponedeljek v Trstu

Obiskala bo tržaško občino, kjer se srečala z županom Dipiazzo, Licej Franceta Prešerna in sedež Primorskega dnevnika

Trst |
29. maj. 2021 | 9:30
Dark Theme

Ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu Helena Jaklitsch ponovno prihaja med Slovence v Italiji, saj se bo v ponedeljek mudila v Trstu. Na povabilo podpredsednika tržaškega občinskega sveta Igorja Svaba in občinske svetnice Valentine Repini bo ministrica popoldne obiskala tržaško občino, kjer se bo srečala z županom Robertom Dipiazzo in predsednikom občinskega sveta Francescom Di Paolo Panteco, s katerima bo spregovorila o pričakovanjih in položaju slovenske narodne skupnosti v mestu Trst. V pogovoru z občinskimi svetniki in drugimi političnimi predstavniki slovenske manjšine se bo seznanila z odprtimi vprašanji glede slovenske narodne skupnosti, ki so v pristojnosti tržaške občine, kot so podpora slovenskim šolam in vrtcem, ukrepi glede vrnitve Narodnega doma ter uresničevanje vidne dvojezičnosti, piše v sporočilu Urada vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu.

Drugače bo ministrica Helena Jaklitsch svoj tržaški dan začela že dopoldne, ko bo obiskala Licej Franceta Prešerna, kjer se bo srečala z dijaki in spregovorila o osamosvojitvi Slovenije, katere 30-letnico obhajamo ravno v letošnjem letu. V nadaljevanju pa bo obiskala tudi sedež Primorskega dnevnika, kjer se bo srečala z odgovornim urednikom Igorjem Devetakom, člani uprave ter novinarji in sodelavci našega časopisa.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Proti covidu-19 se bodo po zeleni luči, ki sta jo prižgali evropska in italijanska agencija za zdravila EMA in AIFA, kmalu lahko cepili otroci med 5. in 11. letom starosti. Cepljenje otrok:

3. dec. 2021 | 17:20
Popolnoma zagovarjam
Delno zagovarjam
Delno odklanjam
Popolnoma odklanjam
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo