Sreda, 18 september 2019
Iskanje

Mladi spoznavali Zidarichevo klet in vina

Tretja izvedba Aperibankinga

16. jun. 2019 | 8:03
Dark Theme

V petek zvečer je kmetija Zidarich v Praprotu odprla svoja vrata mladim članom ZKB, ki so se udeležili tretje izvedbe priljubljenega Aperibankinga. Večer je organizirala skupina ZKB Mladi, ki skrbi za prirejanje raznovrstnih pobud, namenjenih druženju mladih članov do 35. leta starosti. Letošnji dogodek je bil namenjen spoznavanju kleti in degustaciji vin, ki jih prideluje turistična kmetija Zidarich že več kot dve stoletji.

Po podzemnih rovih večnadstropne kleti je radovedno skupino mladih popeljal njen lastnik Benjamin Zidarich, ki je na svoje delo in vinograde zelo ponosen. »Naša družina se lahko pohvali z dvestoletno zgodovino pridelovanja vin. Z vinogradništvom smo pričeli že daljnega leta 1800 in od takrat smo vpeti v skrb za naravo in pridelovanje sort domačega vina. Kljub primanjkovanju rdeče zemlje, majhnemu obsegu vinogradov in kamnitim tlom naš vinograd predstavlja 95 odstotkov celotnega dela, zato je za nas temeljnega pomena,« je uvodoma pojasnil Zidarich, ki zelo rad sledi filozofiji narave in pridelavi vina brez pomožne tehnologije.

Več v današnjem (nedeljskem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

V katerem jeziku najraje prebirate knjige?

28. avg. 2019 | 17:38
V slovenščini
V italijanščini
V slovenščini in italijanščini
V drugih jezikih
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo