Torek, 13 april 2021
Iskanje

Na nižjih srednjih šolah več prvošolcev

Vpisi za šolsko leto 2021/22

Trst |
5. feb. 2021 | 8:21
Dark Theme

Nižje srednje šole na Tržaškem bodo v naslednjem šolskem letu nekoliko bolj obljudene kot septembra lani. Po podatkih januarskega vpisnega roka izhaja namreč, da bo prvošolcev manj le v Nabrežini, kjer pa je lani prišlo do občutnega porasta. Do septembra se sicer še marsikaj lahko spremeni.

Iz osnovne šole na nižjo srednjo šolo jih bo največ prestopilo na Proseku na NSŠ Frana Levstika, kjer bo prvošolcev 23, devet več kot lani, nižješolcev pa skupno 60. Na Opčinah bodo na NSŠ Srečka Kosovela sprejeli 35 prvošolcev, t.j. dva več kot lani. Vse razrede pa bo zasedalo 100 dijakinj in dijakov. Večstopenjska šola Opčine bo tako v naslednjem šolskem letu štela 58 prvošolcev, skupno pa 160 dijakinj in dijakov, kar je pet več kot lani.

Pomemben porast vpisov so zabeležili pri Sv. Jakobu, kjer je ob januarskem roku oddalo vpisno polo kar 18 prvošolcev. Lani jih je bilo deset. Skupno število dijakov se bo tako povzpelo na 44, to je pet več kot lani.

Pri Sv. Ivanu bo septembra stopilo v prvi razred NSŠ sv. Cirila in Metoda 24 prvošolcev, eden več kot lani, na Katinari pa jih bo 18, dva več kot lani. Prostore v Ulici Caravaggio bo tako obiskovalo 71 srednješolcev, katinarsko šolo pa 56. Na Večstopenjski šoli Vladimirja Bartola bo tako v naslednjem šolskem letu sledilo pouku kar 127 dijakinj in dijakov, sede, več kot lani.

Tudi v Dolini število rahlo narašča, saj je vpisanih prvošolcev v NSŠ Simona Gregorčiča 34, tri več kot lani, predvideno skupno število dijakov pa 88, osem več kot lani. Le na NSŠ Iga Grudna v Nabrežini je število vpisov ob januarskem roku upadlo. Prvošolcev naj bi septembra, po zdajšnjih podatkih, bilo 23, kar je sedem manj kot lani, število dijakov na šoli pa 71. Lani je novih vpisov sicer bilo 30, dijakinj in dijakov pa skupno 88.

Začasnih številk se lahko torej veselimo, saj naj bi učilnice nižjih srednjih šol v naslednjem šolskem letu zasedlo kar 175 prvošolcev, to je 20 več kot lani, skupno pa 490 dijakinj in dijakov, osem več kot lani.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kaj me najbolj skrbi v obdobju pandemije?

5. apr. 2021 | 18:09
Zdravje
Omejitev osebne svobode
Gospodarska kriza
Pomanjkanje medosebnih odnosov
Cepljenje
Kdor zanikuje nevarnost virusa
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo