Sreda, 14 april 2021
Iskanje

Na poledenelo površino odvrgli kamenje in kose lesa

Krajani v Banih zopet nejevoljni zaradi Starega kala

Bani |
20. jan. 2021 | 10:51
Dark Theme

Območje banovskega Starega kala nima miru. Potem ko je maja lani že doživel izlitje vsebine kompostnika, kar je povzročilo morijo pupkov, čebel in drugih živali, so prejšnji teden neznanci na sicer poledenelo površino kala odvrgli kamenje in kose lesa oz. čoke.

Ko se bo led stopil, se bo vse to pogreznilo v kal, ki ga bo treba potem spomladi očistiti, grenko ugotavlja predsednica Jusa Bani Neva Husu, ki opozarja, da se take stvari dogajajo večkrat: tako so vrgli v kal oz. na površino tudi podstavke dotrajane lesene klopi, ki se nahaja v bližini. Tokrat s poledenele površine še niso odstranili kamenja in lesa, tudi niso obvestili gozdnih čuvajev: z le-temi imajo banovski jusarji sicer dober odnos, a kaj, ko tudi čuvaji ostanejo brez besed, ko so priče takim prizorom, dodaja Neva Husu, ki opozarja na razočaranje domačinov.

Kdo se zabava s takimi »podvigi«, ostaja neznanka, pri Banih pa sumijo, da gre za običajne obiskovalce, sprehajalce in druge izletnike.

Več v današnjem (sredinem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kaj me najbolj skrbi v obdobju pandemije?

5. apr. 2021 | 18:09
Zdravje
Omejitev osebne svobode
Gospodarska kriza
Pomanjkanje medosebnih odnosov
Cepljenje
Kdor zanikuje nevarnost virusa
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo