Petek, 01 marec 2024
Iskanje

Na Slofestu danes tudi Milan Kučan

Festival tudi zadnji dan vabi na Trg sv. Antona z bogatim sporedom dogodkov

Trst |
17. sep. 2023 | 6:30
Dark Theme

Nedeljski spored Slofesta se bo tradicionalno začel (ob 8.00 v cerkvi sv. Antona) z bogoslužjem v slovenskem jeziku, med gosti današnjega dogajanja v šotoru na Trgu sv. Antona pa bo tudi nekdanji predsednik Republike Slovenije Milan Kučan. Ob 10.30 bo namreč sodeloval na predstavitvi knjigi Vladimir Martelanc - Članki in pisma, ki sta jo souredila Amalia Kraigher in Ravel Kodrič.

Pred tem se bo ob 9.30 v Slofestovem šotoru s pesnikom Markom Kravosom pogovarjal Gianluca Paciucci. Ob 12. uri bo Martin Lissiach gostil pogovor o »mejah identitete« z radijskim voditeljem Massimom Cirrijem. Ob 15.30 bodo predstavili projekt dramatizacije zbirke novel Marghet Mazzoni o škedenjskih ženskah. Ob 16.30 bodo trije »novi Tržačani«, Saša Gerčar, Aleš Košak in Peter Šušnjar, v pogovoru s Poljanko Dolhar spregovorili o tem, zakaj so Trst izbrali za svoj dom. Dogajanje na Trgu sv. Antona se bo ob 18. uri zaključilo s skupnim nastopom zamejskih godb.

Ves dan bodo na sporedu tudi razni sprehodi in vodeni ogledi. Popoln program zadnjega festivalskega dne je na voljo na slofest.zskd.eu.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava