Sobota, 25 september 2021
Iskanje

Nad Šonikom ob hotelu tudi devet parkirnih mest za kopalce

Projekt nove turistične gradnje pri Šoniku vključuje tudi javno parkirišče

Križ |
12. mar. 2021 | 7:03
Dark Theme

Odkar je pred tremi leti Občina Trst napovedala oster boj proti divjemu parkiranju na Obalni cesti, se kopalci spopadajo s pravo nočno moro. Nad plažo Šonik bodo odslej imeli na razpolago devet novih parkirnih mest. Javno parkirišče, za katerega so odšteli približno 300.000 evrov, je vključeno v projekt novega hotela z apartmaji, ki ga gradijo na tem območju.

»To je že zgrajeno in se nahaja na višini Obalne ceste. Koristili ga bodo lahko tudi obiskovalci kopališča. Tako imenovani podrobnostni prostorski načrt namreč izrecno predvideva, da mora investitor oddati občini tudi novo parkirišče,« razlaga inženir Peter Sterni, ki je s kolegom Robertom Marzijem in v sodelovanju z inženirko Chiaro Cochelli izdelal načrt za objekt. Projekt pri domači skupnosti sicer vzbuja nekaj pomislekov. Zahodnokraški rajonski svet je pred nedavnim izdal negativno mnenje glede namere, da bi nova poslopja uporabili v glavnem za turistične namene. Na začetku se je namreč govorilo o zasebnih hišah.

Nepremičninska agencija Costiera iz Portogruara pa je zaprosila za spremembo prvotnega načrta. »Res je v novi različici nekaj več pozidanih površin, ampak še vedno precej manj od tistih, ki so zakonsko dovoljene. Začetni načrt se je rodil v drugačnih časih, predvideval je več enostanovanjskih vil, ki pa so za današnje razmere zelo drage in se zelo težko prodajo. Družba se je zato na osnovi poglobljene analize investicije naposled odločila za manjše apartmaje,« je še pojasnil Sterni.

Več v današnji (petkovi) izdaji Primorskega dnevnika.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kaj menite o morebitni uvedbi obveznega cepljenja proti covidu-19?

4. sep. 2021 | 6:00
Popolnoma soglašam
Delno soglašam
Delno nasprotujem
Popolnoma nasprotujem
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo