Sobota, 02 marec 2024
Iskanje

Narodni dom pri Sv. Ivanu še bližje prenovi

Imenovali so izvajalca del, ta se bodo začela konec tega leta

24. jun. 2020 | 11:03
Dark Theme

Svetoivanski Narodni dom je še korak bližje prenovi. Objavljeno je bilo ime izvajalca del, s tem pa se je zaključil tudi najpomembnejši in najdolgotrajnejši birokratski del celotnega postopka. Po pregledu celotne ponudbene dokumentacije, ki jo je prispevalo šest ponudnikov gradbenih in obrtniških del, so se odločili, da se javno naročilo odda tržaškima podjetjema CP Costruzioni in Tiepolo, ki sta moči združili za ta projekt.

Dotrajano stavbo bosta, če ne bo pritožb, začeli prenavljati predvidoma konec tega leta. Obnovitvena dela bodo trajala približno dve leti in pol, naložba pa je ocenjena na malo manj kot štiri milijone evrov.

Zelo zadovoljen, da so naposled prišli do konca birokratskega postopka, ki zna v Italiji biti veliko daljši od rokov za izvedbo del, je Livio Semolič, ki je za krovno organizacijo SKGZ vseskozi spremljal načrt obnove. »Celoten proces je bil dolgotrajen in zahteven. Vesel sem, da bomo lahko končno začeli z gradbenimi deli. Na tem mestu bi rad pohvalil deželne funkcionarje, ki so kljub epidemiji koronavirusa uspešno izpeljali javni razpis, ki so ga objavili 18. februarja,« je po telefonu dejal Semolič, ki je lepe besede našel tudi za arhitekte.

Več v današnjem (sredinem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava