Sreda, 05 avgust 2020
Iskanje

Nobene rasne diskriminacije

Razsodišče atletske zveze Fidal oprostilo organizatorja tržaškega polmaratona Trieste Running Festival fabia Carinija

Trst |
16. jul. 2019 | 18:45
Dark Theme

Na tekaškem tekmovanju Trieste Running Festival ni prišlo do nobene rasne diskriminacije. Tako je naposled ocenilo razsodišče italijanske atletske zveze Fidal, ki je povsem oprostilo organizatorja teka oz. predsednika ASD Miramar Fabia Carinija, saj za obravnavo zadeve ni bilo razlogov, kot je ugotovilo razsodišče.

Društvo ASD Miramar se je maja letos namreč odločilo, da ne bo dovolilo plačanim oz. profesionalnim afriškim tekačem, da bi se udeležili polmaratona, z željo, da bi na tak način preprečili izkoriščanje le-teh s strani njihovih gospodarjev. Prek medijev in družabnih omrežij se je seveda nemudoma usul val kritik češ, da gre za primer novodobnega rasizma oz. apartheida, ki so odmevale tako ne državni kot tudi na mednarodni ravni. Zveza Fidal je uvedla preiskavo, ki jo je podprl tudi italijanski olimpijski komite Coni.

Carinijeve besede so namreč mnogi - zlasti predstavniki Demokratske stranke - napačno tolmačili in športni dogodek hočeš nočeš po nepotrebnem spolitizirali.

Več v jutrišnjem (sredinem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako boste potovali letos poleti:

3. jul. 2020 | 18:38
Z avtomobilom
Z motorjem
Z avtobusom
Z vlakom
Z letalom
Z ladjo
Peš
Ne bom potoval/a
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo