Četrtek, 25 februar 2021
Iskanje

Nova tehnološka pridobitev za slepe in slabovidne (video)

Naprava LETIsmart pove, kdaj ima semafor zeleno luč in še veliko drugega

Trst |
23. feb. 2021 | 15:30
Dark Theme

Na semaforju, ki povezuje Borzni trg z Ul. Trento, so danes aktivirali informacijski sistem, ki slepim in slabovidnim omogoča interakcijo s semaforjem. To je mogoče po zaslugi naprave LETIsmart, ki jo je po zamisli Marina Attinija rzvilo podjetje SCEN. Z napravo, ki jo lahko uporabniki vgradijo v belo palico ali kakšen drugi pripomoček, je mogoče slišati glas, ki pove, če je semafor zelen ali rdeč. Še več, slepi in slabovidni bodo z novim digitalnim pripomočkom lahko tudi izvedeli, v bližini katerega poslopja se nahajajo in koliko je od njega oddaljen semafor.

Funkcionalnost produkta je njegov izumitelj Attini danes predstavil v družbi tržaškega župana Roberta Dipiazze in predstavnikov družbe HeraLuce, ki upravlja mestne semaforje. Kot je povedal izumitelj, sicer član državnega odseka Italijanske zveze slepih in slabovidnih, gre za pomembno napravo, saj se bo z njo mogoče bolje orientirati v urbanem okolju. Inovativno tehnologijo nove naprave je mogoče aktivirati samo na tistih semaforjih, ki imajo na semaforskih drogovih že vgrajene semaforske zvočne tipke.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kaj mi pomeni 40-dnevni post?

17. feb. 2021 | 18:40
Zmernejše življenje
Zmernejše prehranjevanje
Odpoved alkoholu
Posta se ne držim
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo