Sobota, 20 julij 2019
Iskanje

Obojestranska vlaganja za nadgraditev čezmejnega sodelovanja

Navdušenje slovenskega ministra Počivalška in deželnega odbornika Sergia Emidia Binija po današnjem srečanju

Trst |
12. jul. 2019 | 19:36
Dark Theme

Čezmejno sodelovanje lahko nadgradimo le z vlaganjem v obe smeri, se pravi z udeležbo Furlanije Julijske krajine oziroma Italije in Slovenije. Po današnjem bilateralnem srečanju na sedežu Slovenskega gospodarskega združenja sta bila slovenski minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek ter deželni odbornik FJK za gospodarske dejavnosti in turizem Sergio Emidio Bini navdušena. Sestanek je sicer potekal za zaprtimi vrati, vendar sta bila po njem optimista.

Obisk ministra je bil namenjen krepitvi nadaljnjega gospodarskega sodelovanja med Slovenijo in deželo Furlanijo Julijsko krajino ter sodelovanju s slovenskimi gospodarstveniki v Italiji. V tem okviru je obiskal podjetje Illycaffè in se srečal z vodstvom Slovenskega deželnega gospodarskega združenja ter predstavniki glavnih gospodarskih inštitucij in organizacij. Minister Počivalšek se je udeležil tudi slovesnosti ob odprtju prenovljenega sedeža podjetja Aurora Viaggi.

Več v jutrišnjem (sobotnem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kje načrtujete, da bi preživeli letošnji dopust?

28. maj. 2019 | 12:28
v Sloveniji
na Hrvaškem
v Italiji
v Grčiji
v kakšni drugi evropski državi
na eni od neevropskih celin
ne bom dopustoval
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo