Sobota, 04 december 2021
Iskanje

Od zatemnitve neba do diskriminacij

Od 26. do 30. maja bo v FJK znanstveni festival Scienza e virgola v organizaciji visoke šole Sissa

Trst |
25. maj. 2021 | 11:37
Dark Theme

Od 26. do 30. maja bo v Trstu in drugih krajih Furlanije - Julijskem krajine potekal znanstveno-medijski festival Scienza e virgola, ki ga Visoka šola za napredne študije Sissa prireja v sodelovanju z zadrugo Bonawentura oz. gledališčem Miela, knjižnim festivalom Triestebookfest, Tržaškim filmskim festivalom in kavarno San Marco, v kateri so danes dopoldne tudi predstavili dogodek. Le-ta bo pod geslom Strani prihodnosti obsegal 25 srečanj, med katerimi bodo predstavitve knjig, gledališke predstave, predvajanje filmov in delavnice, kjer bodo obravnavali najrazličnejše tematike, od razlag o zatemnitvi neba do podnebnih sprememb, vpliva stalnih spletnih povezav na zbranost osebe ter diskriminacij tudi na področju znanosti. Vse to s ciljem združiti znanost in kulturo, ki se ju še vedno prevečkrat ločuje, ter obuditi zaupanje v znanje po obdobju pandemije, ki je ustvarila veliko negotovost. Srečanja bodo v živo, obvezna bo predhodna prijava. Vse informacije so na voljo na spletni strani www.scienzaevirgola.it.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Proti covidu-19 se bodo po zeleni luči, ki sta jo prižgali evropska in italijanska agencija za zdravila EMA in AIFA, kmalu lahko cepili otroci med 5. in 11. letom starosti. Cepljenje otrok:

3. dec. 2021 | 17:20
Popolnoma zagovarjam
Delno zagovarjam
Delno odklanjam
Popolnoma odklanjam
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo