Ponedeljek, 21 september 2020
Iskanje

Odbor delavcev v tržaškem pristanišču je trn v peti

Glasnik Stefano Puzzer doživel nekaj »napadov« in sprožil tri sodne postopke: »Nadaljevali bomo po tej poti«

Trst |
20. jul. 2020 | 17:58
Dark Theme

Kaže, da je odbor delavcev v tržaškem pristanišču CLPT za marsikoga vse bolj moteči trn v peti. »Zakaj? Ker si prizadevamo za spoštovanje pravic pristaniških delavcev in njihovega dostojanstva, varnosti oz. zdravja, za izboljšanje delovnih pogojev v pristanišču ter za izvajanje posebnega pravnega in institucionalnega režima na ozemlju pristanišča oz. prostocarinske cone, kot to predvideva osma priloga mirovne pogodbe podpisane v Parizu leta 1947,« je novinarjem v kavarni Knulp dopoldne zaupal glasnik in ustanovni član odbora CLPT Stefano Puzzer. Odkar so ustanovili odbor, so bili njegovi člani tarča groženj, izsiljevanj in – niti ne skritih – povabil k izbiri drugih, priznanih sindikatov, je dodal sindikalni zastopnik Sandi Vouk in poudaril, da kdor slednjih ne sprejema, se mora posledično zadovoljiti z manj hvaležnimi deli in opravili.

Stvari pa so v zadnjem času presegle mejo sprejemljivega, saj je Puzzer doživel nekaj neprijetnih »napadov« in tri sodni postopki so posledično že stekli. Oba z Voukom sta poudarila, da pri odboru niso prestrašeni, so pa zaskrbljeni. »Po svoje je to dokaz, da delamo prav, za delavce in za vse mesto. Nadaljevali bomo še z večjo vnemo in odločnostjo, še bolj bomo pozorni na naše ljudi in vabimo jih, naj bodo previdni.«

Več v jutrišnji (torkovi) izdaji Primorskega dnevnika.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Ali menite, da bi morala biti uporaba zaščitne maske v razredih med poukom obvezna:

1. sep. 2020 | 18:00
Da
Da, samo po 14. letu
Ne
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo