Sobota, 25 maj 2024
Iskanje

Odmerkov dovolj, prijav vse manj

Roberto Di Lenarda (UniTs) in Riccardo Riccardi sta se zahvalila študentom medicine za njihov prispevek k cepilni kampanji

21. jul. 2021 | 18:02
Dark Theme

Na Tržaškem in Goriškem je 57 odstotkov ciljne populacije prejelo prvi odmerek cepiva proti covidu-19, cepilni cikel je zaključilo 40 odstotkov prebivalstva. »Rešili smo težave v zvezi s pomanjkanjem osebja in odmerkov, zmanjšujejo se pa prijave k cepljenju,« je povedal generalni direktor zdravstvenega podjetja Asugi Antonio Poggiana na današnjemu srečanju v veliki dvorani bolnišnice na Katinari.

Tam sta se tudi rektor tržaške univerze Roberto Di Lenarda in podpredsednik deželne vlade Riccardo Riccardi zahvalila študentom in specializantom medicine za pomoč pri kampanji množičnega cepljenja proti covidu-19. »Njihov odziv na naš klic je bil odločilen pri napredovanju cepilne kampanje v Goriški in Tržaški pokrajini,« jih je pohvalil Poggiana. »Sedaj je pa bistveno osveščati družbo o pomenu prijave k cepljenju.«Trenutno je zdravstveni sistem Furlanije - Julijske krajine sposoben cepiti več kot tisoč ljudi tedensko, prijav pa je vedno manj.

Problem nizkega števila prijav na cepljenje pa zadeva tudi zdravstveno osebje v deželi. »Približno 1350 zdravstvenih uslužbencev še ni prejelo cepiva,« je povedal Riccardi in dodal, da je dežela Furlanija - Julijska krajina med prvimi na lestvici za število cepljenih v šolskem sektorju, medtem ko je za število cepljenih v zdravstvenem sektorju med zadnjimi. »Očitno niso izbrali zase primerne službe,« je še pripomnil.

Več v jutrišnjm (četrtkovem) Primorskem dnevniku

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava