Torek, 21 januar 2020
Iskanje

Ojoj, luknje na cestah

Na Opčinah je več ulic v zelo slabem stanju, nič boljše se ne godi niti drugim objektom v bližnjih vaseh

25. feb. 2019 | 7:33
Dark Theme

Kako lepa je kraška planota, pa vendar koliko nujnih vzdrževalnih del je treba izpeljati. Četrtkova seja vzhodnokraškega rajonskega sveta je bila priložnost za ponovno debato o najnujnejših posegih. Predsednik Marko De Luisa je za Primorski dnevnik povedal, da so na začetku meseca gostili tržaško občinsko odbornico za javna dela Eliso Lodi: »Vprašali smo jo, na katere posege se občina pripravlja oziroma katere mislijo vključiti v koledar nujnih posegov. Želeli smo izvedeti, zakaj so nekatera dela v zamudi oziroma zakaj se tako dolgo vlečejo. Že predlanskim smo jim predložili razčlenjen seznam vseh vasi in območij s potrebnimi popravili.«

Naj na tem mestu strnemo le nekatera izmed teh. Dela za popravilo openskega zvonika so bila več mesecev ustavljena, le pred kratkim so počasi ponovno stekla. V Bazovici bi morali ravno tako obnoviti domačo cerkev, saj je večkrat puščala voda v notranjost. Nedavno je tudi v trebenski cerkvi lila voda s strehe. Pred dvema letoma je Občina Trst predstavila načrt ureditve Mandrije v območje umirjenega prometa, kjer naj bi veljala hitrostna omejitev 30 km/h - še vedno pa čakajo na njegovo uresničitev. Vprašanje zase predstavlja asfaltiranje cest, je še izpostavil De Luisa. Opozoril je zlasti na nekatere ulice na Opčinah, kot so Ulica Conconello v neposredni bližini osnovne šole Bevk, Ulica Refoška in začetek Ulice Carsia.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Katera beseda je v letu 2019 najbolj zaznamovala slovensko narodno skupnost v Italiji?

14. jan. 2020 | 17:00
Defibrilator
Jezik
Migranti
Narodni dom
Paritetni odbor
Predsednica
Predstavništvo
Ravnatelj
Stadion
Strelišče
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo