Nedelja, 31 maj 2020
Iskanje

Ojoj, luknje na cestah

Na Opčinah je več ulic v zelo slabem stanju, nič boljše se ne godi niti drugim objektom v bližnjih vaseh

25. feb. 2019 | 7:33
Dark Theme

Kako lepa je kraška planota, pa vendar koliko nujnih vzdrževalnih del je treba izpeljati. Četrtkova seja vzhodnokraškega rajonskega sveta je bila priložnost za ponovno debato o najnujnejših posegih. Predsednik Marko De Luisa je za Primorski dnevnik povedal, da so na začetku meseca gostili tržaško občinsko odbornico za javna dela Eliso Lodi: »Vprašali smo jo, na katere posege se občina pripravlja oziroma katere mislijo vključiti v koledar nujnih posegov. Želeli smo izvedeti, zakaj so nekatera dela v zamudi oziroma zakaj se tako dolgo vlečejo. Že predlanskim smo jim predložili razčlenjen seznam vseh vasi in območij s potrebnimi popravili.«

Naj na tem mestu strnemo le nekatera izmed teh. Dela za popravilo openskega zvonika so bila več mesecev ustavljena, le pred kratkim so počasi ponovno stekla. V Bazovici bi morali ravno tako obnoviti domačo cerkev, saj je večkrat puščala voda v notranjost. Nedavno je tudi v trebenski cerkvi lila voda s strehe. Pred dvema letoma je Občina Trst predstavila načrt ureditve Mandrije v območje umirjenega prometa, kjer naj bi veljala hitrostna omejitev 30 km/h - še vedno pa čakajo na njegovo uresničitev. Vprašanje zase predstavlja asfaltiranje cest, je še izpostavil De Luisa. Opozoril je zlasti na nekatere ulice na Opčinah, kot so Ulica Conconello v neposredni bližini osnovne šole Bevk, Ulica Refoška in začetek Ulice Carsia.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo