Ponedeljek, 10 avgust 2020
Iskanje

Omizje za zaprta šolska poslopja

Predlagata ga slovenska občinska svetnika Valentina Repini in Igor Svab

Trst |
31. jul. 2019 | 11:13
Dark Theme

V zvezi z gropajsko šolo sta se včeraj oglasila tudi tržaška občinska svetnika Valentina Repini (Demokratska stranka) in Igor Svab (DS-SSk). »Glede na dolgoletne in boleče zgodbe zapuščenih šolskih poslopij, kjer se je nekoč odvijal pouk v slovenskem jeziku in ki so kot šolske institucije mednarodno zaščitene, je nujno poiskati primerne rešitve v najkrajšem času. Nesprejemljivo je, da se šola Gregorič-Stepančič pri Sv. Ani nahaja v zanemarjenem stanju, v šoli v Gropadi pa bodo urili pse, brez predhodnega dogovora s predstavniki manjšine,« piše v tiskovnem sporočilu.

»Z namenom, da se pripravi ustrezen načrt glede vseh zaprtih šolskih poslopij na Tržaškem, bova ponovno pobudnika širšega omizja s krovnima organizacijama SKGZ in SSO, kot predstavnicama civilne družbe, in Generalnim konzulatom Republike Slovenije. Nujno je, da se premaknemo z mrtve točke in da se dodelan načrt predstavi v čimkrajšem času županu Občine Trst,« menita občinska svetnika.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako boste potovali letos poleti:

3. jul. 2020 | 18:38
Z avtomobilom
Z motorjem
Z avtobusom
Z vlakom
Z letalom
Z ladjo
Peš
Ne bom potoval/a
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo