Torek, 22 junij 2021
Iskanje

Openski voznik se poslavlja od tramvaja

Dolfi Purich po 39 letih odhaja v pokoj

17. sep. 2019 | 14:40
    ?wmode=transparent&controls=2&showinfo=0&theme=light">
Dark Theme

Že kot čisto mali otrok si je Dolfi Purich želel postati voznik znamenitega openskega tramvaja. Kako bi lahko le bilo drugače, ko je z družino do osmega leta živel le lučaj stran od njegove končne postaje na Opčinah. »Od malih nog sem vedno bil nekje blizu tramvaja. Vedno sem ga imel pri srcu. Po drugi strani pa se mi je zdelo tudi prav, da bi kot Openc vozil naš tramvaj,« se spominja.

Pri tedanjem tržaškem prevoznem podjetju ACT (Azienda Consorziale Trasporti) se je zaposlil 16. junija 1980. Čas res hitro mine, saj je danes odtiktakal njegov zadnji delovni dan. Žena in prijatelji so mu ob tem pomembnem življenjskem mejniku priredili slavje, prisrčno je bilo na openski tramvajski postaji.

S Purichem smo se ob tej priložnosti pogovorili o nesrečnem tramvaju, ki že tri leta miruje, ter o njegovih izkušnjah tako na progi med Trstom in Opčinami kot na avtobusih, kjer je med drugim našel tudi ljubezen ...

Več v jutrišnjem (sredinem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

S katerim prevoznim sredstvom se boste odpravili na počitnice?

16. jun. 2021 | 6:00
Z avtomobilom
Z motorjem
S kolesom
Z avtobusom
Z letalom
Z ladjo
Z vlakom
Peš
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo