Ponedeljek, 24 februar 2020
Iskanje

Papirnica: nekaj upanja za 87 odpuščenih delavcev

Na srečanju s sindikati je Giulio Spinoglio, pooblaščeni upravitelj družbe Cartiera di Ferrara, potrdil namero o prekvalifikaciji druge proizvodne linije

13. feb. 2019 | 20:13
Dark Theme

Vendarle nekaj upanja za 87 delavcev štivanske papirnice, ki so nedavno prejeli odpovedna pisma. Danes so se predstavniki sindikatov na tržaškem sedežu stanovske organizacije Confindustria sestali s pooblaščenim upraviteljem družbe Cartiera di Ferrara Giulio Spinoglio, predstavniki Confindustrie in deželnimi funkcionarji iz uradov za delo in proizvodne dejavnosti.

Spinoglio je na srečanju potrdil namero o prekvalifikaciji druge proizvodne linije papirnice v povezavi z zgraditvijo sežigalnice. Napovedal je, da bo v prihodnjih tednih ustanovil novo podjetje Newco. Z novim pravnim subjektom bodo sindikati dobili tudi zakonitega sogovornika, s katerim nameravajo do polovice marca podpisati sporazum za projekt prekvalifikacije druge proizvodne linije (prekinitev delovnega razmerja 87 odpuščenih delavcev bo sicer stopila v veljavo 18. marca).

Sindikati se zavzemajo, da bi v sporazum vključili tudi zavezo o ponovni zaposlitvi 87 odpuščenih delavcev z enakimi plačami in pravicami, ki so jih bili deležni pred odpustitvijo. S Spinogliom in ostalimi akterji se bodo sindikati ponovno sestali v prvih dneh marca.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Katero mesto naj bo evropska prestolnica kulture leta 2025?

13. feb. 2020 | 16:36
Kranj
Lendava
Ljubljana
Nova Gorica
Piran
Ptuj
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo