Sobota, 21 maj 2022
Iskanje

PC-pogoji podijo goste s teras

V nekaterih kavarnah na Krasu so po uvedbi strožjih protipandemičnih pravil sprejeli manj gostov

Kras |
12. jan. 2022 | 7:12
Dark Theme

Terase kavarn so v teh dneh vse manj obljudene, a ne le zaradi burje in januarskega mraza. Od ponedeljka dalje so namreč stopili v veljavo novi vladni ukrepi, ki zahtevajo PC-pogoje (to je covidno potrdilo o cepljenju ali prebolelosti) tudi pri gostih, ki zasedejo zunanje prostore lokalov. Odšli smo na obisk nekaterih kraških lokalov.

Kljub burji bi pred kavarno Vatta na Opčinah okrog 10. ure v navadnih pogojih bile skoraj vse mize zasedene. Zavetje in sonce bi marsikoga omamili in ga prepričali, naj sede v udobni kotiček na vročo kavo. Včeraj pa so za mizami sedeli le trije. Natakarica je z mobilnim telefonom pri vsakem preverila veljavnost potrdila in nato sprejela naročilo.

Manj gostov je bilo tudi v baru Tabor. Upad pa pripisujejo tudi strahu pred okužbo in običajnemu znižanju prihodkov po praznikih. Pravila strogo spoštujejo v baru Canarin, kjer so policija in karabinjerji večkrat preverjali, če gostje izpolnjujejo PC-pogoje. O vplivu sprememb na vsakdanje delo pa bodo v baru Taverna v Trebčah presojali ob koncu tedna, ko bodo izletniki obiskali Kras.

Več v današnji (sredini) izdaji Primorskega dnevnika.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Italijanska vlada je odločila, da zaradi manjše razpoložljivosti energentov zaradi vojne v Ukrajini temperature ob uporabi klimatskih naprav ne smejo biti nižje od 27°C, pozimi pa ne bodo smele presegati 19°C (+/- 2°C).

17. maj. 2022 | 6:00
Soglašam, ker menim, da gre za upravičeno žrtev
Soglašam le delno, ker menim, da je ob omenjenih temperaturah poleti pretoplo in pozimi premrzlo za življenje in delo
Odločitev zavračam, ker menim, da je neustrezna
Odločitev odločno zavračam, ker menim, da gre za neupravičeno žrtev
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo