Četrtek, 26 maj 2022
Iskanje

Pokopališče bo kmalu pokalo po šivih

V Zgoniku skoraj ni več razpoložljivih grobnih mest, prihaja pa tudi do nezanemarljive zmede

Zgonik |
14. jan. 2022 | 10:18
Dark Theme

Prostorska stiska pesti pokopališče v Zgoniku. Tu skoraj ni več razpoložljivih grobnih mest, obenem pa prihaja tudi do nezanemarljive zmede, saj nekatere družine razpolagajo z več grobovi, druge pa v težkem trenutku nimajo, kje pokopati svojih najdražjih. Tako opozarja zgoniški opozicijski svetnik Slovenske skupnosti Dimitri Žbogar, ki je v sredo vložil svetniško pobudo na to temo.

Besedilo sloni na opozorilih več domačinov. Podobne težave pa pestijo tudi pokopališče v Samatorci, kjer je položaj trenutno le za kanček boljši, v prihodnjih letih pa bi lahko brez premišljene strategije pokalo po vseh šivih tudi tam, je navedel. Gre za še posebno težko obdobje – je utemeljil – saj se je zelo povečalo število obolelih in tudi mrtvih, kar je vsestransko prizadelo krajevno skupnost.

Več v današnjem (petkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Italijanska vlada je odločila, da zaradi manjše razpoložljivosti energentov zaradi vojne v Ukrajini temperature ob uporabi klimatskih naprav ne smejo biti nižje od 27°C, pozimi pa ne bodo smele presegati 19°C (+/- 2°C).

17. maj. 2022 | 6:00
Soglašam, ker menim, da gre za upravičeno žrtev
Soglašam le delno, ker menim, da je ob omenjenih temperaturah poleti pretoplo in pozimi premrzlo za življenje in delo
Odločitev zavračam, ker menim, da je neustrezna
Odločitev odločno zavračam, ker menim, da gre za neupravičeno žrtev
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo