Nedelja, 08 december 2019
Iskanje

Poti migrantov so tako nevarne, da jih celo živali ne uberejo

Včeraj smo bili na terenu z mešanimi slovensko-italijanskimi patruljami, ki nadzorujejo nezakonite prihode prebežnikov

Trst |
7. avg. 2019 | 9:40
Dark Theme

Poraščene poti, ki jih uporabljajo migranti, so tako nevarne, da jih še divje živali ne uberejo. Tako so v eni sapi dejali predstavniki ene izmed mešanih slovensko-italijanskih patrulj, ki od 1. julija na zeleni meji in na območjih nekdanjih mejnih prehodov med Slovenijo in Italijo nadzorujejo nezakonite prihode migrantov. Včeraj smo se jim pri Socerbu pridružili med obhodnim pohodom.

Po istih poteh se štirikrat na teden odpravljajo čezmejne policijske ekipe. Ko so na slovenski strani meje, ekipo sestavljata dva slovenska policista in italijanski policist. Na italijanskem ozemlju pa je razmerje obratno: italijanskima policistoma se pridruži še slovenski. Trikrat tedensko nadzorujejo območje med Trstom in Koprom, enkrat na teden pa so na delu na Goriškem. Govorimo torej o odsekih, kjer najbolj pogosto prihaja do nedovoljenih prečkanj meje. Na desetkilometrskem pasu se skušajo s skupnimi močmi zoperstavljati nezakonitemu priseljevanju, pa tudi čezmejnemu kriminalu. Delujejo tako podnevi kot ponoči. V glavnem se na teren odpravljajo peš, saj v gozdu ni mogoče drugače.

Reportažo si lahko v celoti preberete v današnjem (sredinem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Katero od naslednjih smučišč vam je najljubše?

27. nov. 2019 | 17:10
Trbiž
Na Žlebeh
Mokrine
Krvavec
Kranjska Gora
Zoncolan
Piancavallo
Forni di Sopra
Cerkno
Drugo
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo