Ponedeljek, 21 oktober 2019
Iskanje

Pristaniški delavci zahtevajo poseben davčni sistem

Olajšave, kot jih predvideva mirovna pogodba

Trst |
14. avg. 2019 | 13:22
Dark Theme

Delegacija tržaških pristaniških delavcev se je 26. julija mudila v Rimu, kjer je na sedežu ministrstva za gospodarstvo v spremstvu senatorja Stefana Patuanellija, deželnega svetnika Pierpaola Robertija, predsednika Pristaniškega sistema vzhodnega Jadrana Zena D’Agostina in njegovega generalnega sekretarja Maria Sommarive s funkcionarji omenjenega ministrstva in tistega za prevoze oz. davčne uprave poglobila vprašanje vzpostavitve posebnega davčnega sistema, ki ga na ozemlju prostocarinske cone predvidevala osma priloga mirovne pogodbe podpisane v Parizu leta 1947.

»Zavedamo se, da gre za dolg proces in da se stanje ne bo spremenilo iz dneva v dan, smo pa imeli občutek, da so bili na drugi strani mize presenečeni, da smo se svojih pravic zavedali z dvajsetletno zamudo ...« je na srečanju z novinarji v kavarni Knulp povedal predsednik odbora delavcev v tržaškem pristanišču CLPT Stefano Puzzer. Sogovornikom v Rimu so predstavili nekaj zahtev, med katerimi je tista po obdavčitvi, ki bi bila prilagojena dohodkom, po ukinitvi deželnega davka za pristaniške delavce ter po sklenitvi nove delovne pogodbe – glede na specifičnost tržaškega pristanišča, to je območja s posebnim pravnim in institucionalnim režimom. »Poslovili smo se s pozitivnimi občutki in se domenili, da bomo sporazum definirali 13. septembra, vladna kriza pa bi znala zamešati štrene,« je ugotavljal.

Več v današnjem, sredinem, Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo