Torek, 07 julij 2020
Iskanje

Pristaniški delavci zahtevajo poseben davčni sistem

Olajšave, kot jih predvideva mirovna pogodba

Trst |
14. avg. 2019 | 13:22
Dark Theme

Delegacija tržaških pristaniških delavcev se je 26. julija mudila v Rimu, kjer je na sedežu ministrstva za gospodarstvo v spremstvu senatorja Stefana Patuanellija, deželnega svetnika Pierpaola Robertija, predsednika Pristaniškega sistema vzhodnega Jadrana Zena D’Agostina in njegovega generalnega sekretarja Maria Sommarive s funkcionarji omenjenega ministrstva in tistega za prevoze oz. davčne uprave poglobila vprašanje vzpostavitve posebnega davčnega sistema, ki ga na ozemlju prostocarinske cone predvidevala osma priloga mirovne pogodbe podpisane v Parizu leta 1947.

»Zavedamo se, da gre za dolg proces in da se stanje ne bo spremenilo iz dneva v dan, smo pa imeli občutek, da so bili na drugi strani mize presenečeni, da smo se svojih pravic zavedali z dvajsetletno zamudo ...« je na srečanju z novinarji v kavarni Knulp povedal predsednik odbora delavcev v tržaškem pristanišču CLPT Stefano Puzzer. Sogovornikom v Rimu so predstavili nekaj zahtev, med katerimi je tista po obdavčitvi, ki bi bila prilagojena dohodkom, po ukinitvi deželnega davka za pristaniške delavce ter po sklenitvi nove delovne pogodbe – glede na specifičnost tržaškega pristanišča, to je območja s posebnim pravnim in institucionalnim režimom. »Poslovili smo se s pozitivnimi občutki in se domenili, da bomo sporazum definirali 13. septembra, vladna kriza pa bi znala zamešati štrene,« je ugotavljal.

Več v današnjem, sredinem, Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako boste potovali letos poleti:

3. jul. 2020 | 18:38
Z avtomobilom
Z motorjem
Z avtobusom
Z vlakom
Z letalom
Z ladjo
Peš
Ne bom potoval/a
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo