Nedelja, 14 julij 2019
Iskanje

Repentabor: Vidali umaknil kandidaturo

Dogovor med listama Skupaj za Repentabor in Občani za Repentabor v podporo Martini Skabar

13. apr. 2019 | 10:55
Dark Theme

Maurizio Vidali ni več županski kandidat Občanov za Repentabor na prihodnjih upravnih volitvah, ki bodo 26. maja. Svojo kandidaturo je umaknil spričo dogovora med listama Skupaj za Repentabor in Občani za Repentabor, ki sta se odločili skupaj podpreti župansko kandidatko liste Skupaj za Repentabor Martino Skabar. Vidali, ki bo nosilec liste Občanov, je, kot piše v skupnem tiskovnem sporočilu obeh list, svoj umik utemeljil z željo po dobrem in korektnem sodelovanju, ki je osnova za dobro upravljanje predvsem manjših občin.

Ob dogovoru med listama pa je županska kandidatka liste Skupaj za Repentabor Martina Skabar poudarila, da so našli skupen jezik z listo Občani, »katere kandidati za svetnike so pokazali veliko pripravljenost za sodelovanje, tudi na podlagi skupne izkušnje v dolinski občini« in to »potem ko je Napredna lista nepričakovano in kratkovidno zavrnila našo ponudbo po ponovnem dogovoru o skupnem upravljanju Občine Repentabor, dogovor, ki se je v petnajstih letih izkazal za uspešnega in primernega.«

Maurizio Vidali, bivši predsednik tržaškega pokrajinskega sveta, ki je v preteklosti politično deloval v vrstah stranke Slovenska skupnost, je bil svojo župansko kandidaturo na listi Občani za Repentabor napovedal decembra lani, nekaj dni pred božičnimi prazniki. Gibanju Občanov, kjer v vodstvenih organih deluje kot slovenski predstavnik, se je pridružil v začetku letošnjega leta in je tudi kandidiral na deželnih volitvah, vendar brez uspeha.

Lista Skupaj za Repentabor, ki je v zadnjih petnajstih letih skupaj z Napredno listo upravljala občino in zdaj za županjo kandidira Martino Skabar, dosedanjo odbornico za šolstvo, je izraz stranke Slovenska skupnost in neodvisnih kandidatov. Iz te liste je izhajal tudi dosedanji župan Marko Pisani, ki ne kandidira več. Napredna lista, ki za župansko mesto kandidira dosedanjo svetnico Tanjo Kosmina, se je tokrat odločila, da pred volitvami ne bo sklepala nobenih dogovorov s kako drugo politično silo, to pa na podlagi srečanja z občani, ki je potekalo pred nekaj tedni in na katerem se je 90 odstotkov udeležencev opredelilo za samostojen nastop.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kje načrtujete, da bi preživeli letošnji dopust?

28. maj. 2019 | 12:28
v Sloveniji
na Hrvaškem
v Italiji
v Grčiji
v kakšni drugi evropski državi
na eni od neevropskih celin
ne bom dopustoval
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo