Ponedeljek, 10 avgust 2020
Iskanje

Roberto Bolle nocoj in jutri v Rossettiju

Na predstavi se mu bodo pridružili solisti milanske Scale

Trst |
24. apr. 2019 | 10:17
Dark Theme

Znameniti baletnik Roberto Bolle bo danes ob 20.30 in jutri ob 18. uri spet jadrno zaplesal na odru tržaškega gledališča Rossetti. Na predstavi se mu bodo pridružili solisti milanske Scale. Organizatorji sporočajo, da je na voljo le še peščica vstopnic. Nabaviti si jih je mogoče na blagajni gledališča ali na spletnem portalu ilrossetti.it.

To bo edinstven dogodek, saj bo v Italiji prvič zaživela koreografija Massimiliana Volpinija z naslovom The Seasons, ki so jo pred tem uprizorili le na otvoritvenem srečanju globalnega gospodarskega foruma v Davosu. Volpini je za to priložnost izbral skladbe Antonia Vivaldija in Astorja Piazzolle v priredbi Američana Edwaarda Lianga.

Ob 44-letnem plesalcu se bodo zvrstili še Martina Arduino, Caterina Bianchi, Claudio Coviello, Nicola Del Freo, Agnese Di Clemente, Christian Fagetti, Gioacchino Starace, Virna Toppi in Vittoria Valerio.

Večer bo uvedel že tradicionalni spektakel Roberto Bolle and Friends. Oboževalce bo plesalec navdušil s solo točkami in dueti iz klasičnega in sodobnega repertoarja.

Gala predstava je v različnih različicah v Trstu že večkrat zaživela od leta 2006 dalje. Zadnja izmed teh je bila leta 2016.

Bolle se je baletni šoli Scale pridružil že v rosnih letih. Njegovo nadarjenost je med prvimi opazil baletni zvezdnik Rudolf Nurejev.

Več informacij o baletni poslastici v gledališču Rossetti je na voljo na spletnem portalu gledališča Rossetti.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako boste potovali letos poleti:

3. jul. 2020 | 18:38
Z avtomobilom
Z motorjem
Z avtobusom
Z vlakom
Z letalom
Z ladjo
Peš
Ne bom potoval/a
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo