Nedelja, 21 april 2024
Iskanje

Romita in Battista sta si skočila v lase

Včerajšnje zasedanje devinsko-nabrežinskega občinskega sveta

17. nov. 2022 | 9:18
Dark Theme

Včerajšnjega zasedanja devinsko-nabrežinskega občinskega sveta (več v današnjem Primorskem dnevniku) si bo marsikdo zapomnil zaradi mestoma ostrega osebnega obračunavanja med opozicijskima svetnikoma Stefanom Battisto (Lista Pallotta) in Massimom Romito (Alleanza per Duino Aurisina), v katerega je bil vključen tudi župan Igor Gabrovec.

Kakor smo že poročali, se je Battista obregnil nad pretirano prisotnostjo kolege Romite ob boku župana, kakor da bi bil član koalicije. Zbodlo ga je, da je Gabrovec Romiti poveril nalogo, da zaključi projekt Devin - Nabrežina Mesto vina 2022, medtem ko se podobno ni odločil za nobenega drugega opozicijskega predstavnika.

Kako je nesmiselno tratiti čas in energije za razpravo o temah, ki sploh ne sodijo k vodenju občine in ustvarjajo le nepotrebno napetost, je bil kritičen Gabrovec. Občinski svet sestavlja več glasov, ki jim kot župan mora prisluhniti in oceniti v interesu skupnosti, ne glede na politično barvo svetnika, je pojasnil in potrdil, da bo čisto vsako idejo preučil z enako zavzetostjo, predanostjo in pozornostjo. Tako je Romito prosil, naj sledi projektu, za katerega si je od vsega začetka srčno prizadeval – in odločitev je bila kot kaže posrečena. »Moj pristop do politike in javne uprave je jasno diametralno nasproten pristopu podpisnika svetniške pobude. Osebno spoštujem tudi predstavnike politične manjšine v občinskem svetu za to, kar veljajo in ne zaradi njihove politične pripadnosti,« je razburjeno sklenil.

Da potrjujejo Gabrovčeve besede le »neizmerno občudovanje svetnika«, je zabrusil Battista, ki je potrdil, da z razliko od kolege prepričano zastopa opozicijo, ki mora biti ločena od vodilne koalicije.

Več v današnjem (petkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava