Petek, 29 maj 2020
Iskanje

Rosolen: Predstavnik vodstva Burga laže

Oster odziv deželne odbornice za delo na besede odgovornega za osebje v skupini, ki upravlja štivansko papirnico; začenja se medtem nova stavka

5. mar. 2019 | 18:11
Dark Theme

»Lastniki skupine Burgo so se očitno odločili, da bodo oni predstavljali del problema namesto rešitve.« Tako pravi deželna odbornica za delo Alessia Rosolen v ostrem odzivu na besede odgovornega za osebje v omenjeni skupini, ki je med drugim lastnica štivanske papirnice. Franco Montevecchi je namreč dejal, da je tudi tretja proizvodna linija te tovarne pod udarom krize oziroma da je vsa papirnica in njeni delavci na prepihu, pristavil pa je, da za obnovitev socialnih blažilcev na nedavnih pogajanjih ni bilo mogoče zaprositi. »Laže in dobro ve, da laže, ker je ministrstvo takrat zajamčilo finančna sredstva na sestanku, na katerem je sodelovala tudi Dežela,« pravi Rosolenova. V petek bo na Deželi sestanek s podjetnikom Giuliom Spinogliom, ki se zanima za nakup druge proizvodne linije.

Delavci so medtem sklicali novo stavko, ki bo trajala od danes ob 22. uri do jutri ob 14. uri, nakar se bodo odločili, kako naprej. »Da je položaj kritičen in da ima tudi tretja linije težave, je enotno sindikalno predstavništvo opozarjalo že dolgo. O tem pa se ne nameravamo pogovarjati ob aperitivu, marveč na uradnih sestankih,« je povedal Maurizio Goat (CGIL) in dodal, da »smo bili vsi prisotni, ko je bil govor o socialnih blažilcih«.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo