Sobota, 08 avgust 2020
Iskanje

Rossetti z veliko več obiskovalci

Nova sezona bo zelo aktualno obarvana, začela se bo 22. oktobra

Trst |
15. jun. 2019 | 17:16
Dark Theme

Gledališče Rossetti je v sezoni 2018-2019 sprejelo 144.621 gledalcev, kar je v povprečju 20 odstotkov več kot sezono prej. Spodbuden je tudi podatek, da v Rossetti zahaja vedno več mlade publike. Lani so tako prodali kar 6500 mladinskih abonmajev, kar pomeni 18 odstotkov več kot leto prej. Ti abonmaji so namenjeni šolski mladini in vsem obiskovalcem pod 26-tim letom starosti. Odrski zastor se je dvignil skoraj 300-krat, najbolj obiskana je bila plesna predstava Alice, ki jo je uprizorila svetovno priznana skupina sodobnega plesa Momix (7000 obiskovalcev), odličen uspeh pa je med proznimi predstavami zabeležila igra Bilo jih je deset (po romanu Agathe Christie; v it. prevodu Dieci Piccoli indiani), ki si jo je ogledalo skoraj 6000 gledalcev. Na odličen odziv je naletela tudi igra Nesrečniki, domača produkcija v režiji umetniškega vodje Rossettija Franca Peroja. S solidnimi rezultati pa se lahko pohvalita tudi muzikala Peter Pan in Duh; oba si je ogledalo malo več kot 5000 obiskovalcev. Podoben rezultat je zabeležila plesna predstava Pepelka na ledu.

To sta na odlično obiskani novinarski konferenci v dvorani Bartoli gledališča Rossetti sporočila predsednik gledališke hiše Sergio Pacor in umetniški vodja Franco Però, ki sta napovedala tudi nekaj premiernih uprizoritev za prihodnjo sezono. Obljubila sta vsebinsko aktualno in žanrsko raznoliko sezono s številnimi premiernimi uprizoritvami, v katerih bo gledalec ostajal glavni akter, ki ga bodo vedno znova postavljali pred velike izzive.

Več v jutrišnjem (nedeljskem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako boste potovali letos poleti:

3. jul. 2020 | 18:38
Z avtomobilom
Z motorjem
Z avtobusom
Z vlakom
Z letalom
Z ladjo
Peš
Ne bom potoval/a
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo