Petek, 18 oktober 2019
Iskanje

Sertubi proti zaprtju

Neplodno srečanje med sindikati in vodstvom indijske družbe Jindal

Trst |
23. jul. 2019 | 13:26
Dark Theme

Tovarna Sertubi je na poti, da preneha z dejavnostjo, drug scenarij pa je morebitno prestrukturiranje z ohranitvijo manjšega števila delovnih mest, vsekakor izdelovanja in obdelave cevi ni več na vidiku. Današnje srečanje med predstavniki indijske družbe Jindal, ki je lastnica tovarne, v kateri je trenutno zaposlenih 67 uslužbencev, in sindikati ni prineslo dokončne odločitve. Predstavniki Jindala so po besedah sindikalistov (sami niso želeli dajati izjav) opozorili na težave, ki jih imajo na splošno v Evropi zaradi krize sektorja in evropskih določil in razmišljajo celo o popolnem umiku. Veliko bo odvisno od srečanja, ki je za jutri, 24. julija, napovedano z družbo Duferco (lastnico območja) in ministrstvom za gospodarski razvoj. Predstavniki Jindala in sindikatov se bodo ponovno srečali po 20. avgustu.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo