Sreda, 25 maj 2022
Iskanje

»Slovenska narodna skupnost uživa ugled italijanskih sogovornikov«

Veleposlanik Republike Slovenije v Rimu Tomaž Kunstelj na obisku v Trstu

Trst |
14. dec. 2019 | 11:58
Dark Theme

Veleposlanik Republike Slovenije v Rimu Tomaž Kunstelj se je včeraj mudil v Trstu, kjer se je s slovenskim ministrom Jernejem Pikalom udeležil plenarnega zasedanja držav članic Srednjeevropske pobude. To je bil veleposlanikov prvi uradni obisk v Trstu: v zgodnjih večernih urah se je na generalnem konzulatu sestal še s predstavniki krovnih ter političnih organizacij.

Po pregledu aktualnih tem je sogovornikom povzel vsebino nedavnega srečanja zunanjega ministra Mira Cerarja z italijanskim kolegom Luigijem Di Maiem, pa tudi včerajšnjega sestanka med ministroma za izobraževanje Jernejem Pikalom in Lorenzom Fioramontijem, ki sta se pogovarjala o slovenskih šolah oz. vrtcih v Italiji.

Dobri trije meseci so minili, odkar ste nastopili službo na rimskem veleposlaništvu. Dosedanji obračun?

Bili so intenzivni. Potrdilo se je izredno obsežno in raznovrstno sodelovanje med Slovenijo in Italijo in pomemben faktor teh odnosov je tudi slovenska narodna skupnost v Italiji, ki uživa velik ugled in priznanje številnih italijanskih sogovornikov, začenši s predsednikom republike Sergiom Mattarello. Ob tem se moram seveda zahvaliti svojim predhodnikom, ki so v prejšnjih mandatih naredili veliko delo. Vesel in počaščen sem, da lahko nadaljujem to poslanstvo v Italiji.

Celoten intervju v današnjem (sobotnem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Italijanska vlada je odločila, da zaradi manjše razpoložljivosti energentov zaradi vojne v Ukrajini temperature ob uporabi klimatskih naprav ne smejo biti nižje od 27°C, pozimi pa ne bodo smele presegati 19°C (+/- 2°C).

17. maj. 2022 | 6:00
Soglašam, ker menim, da gre za upravičeno žrtev
Soglašam le delno, ker menim, da je ob omenjenih temperaturah poleti pretoplo in pozimi premrzlo za življenje in delo
Odločitev zavračam, ker menim, da je neustrezna
Odločitev odločno zavračam, ker menim, da gre za neupravičeno žrtev
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo