Četrtek, 20 junij 2024
Iskanje

Sojenje gverilcu po štiridesetih letih ocenjuje kot škandal

Danes se je nadaljevalo sojenje Georgesu Abdallahu, ki ni potekalo po načrtih. Na sodišču smo se pogovorili z njegovim francoskim odvetnikom

Trst |
5. dec. 2023 | 16:50
Dark Theme

Današnji drugi narok sodnega postopka zoper libanonskega gverilca Georgesa Ibrahima Abdallaha ni potekal ravno po načrtih. Na tržaškem sodišču mu sodijo zaradi domnevne organizacije prevoza orožja z obteževalno okoliščino terorizma leta 1984.

Ministrstvo za pravosodje ni organiziralo videoklica, preko katerega bi se Abdallah lahko oglasil iz francoskega zapora. Francoski odvetnik Jean-Louis Chalanset, ki zastopa med drugim mnogo bivših pripadnikov italijanskih Rdečih brigad, je zaman potoval iz Pariza v Trst.

Tu je nameraval slediti postopku zoper Abdallaha (italijanska odvetnika nekdanjega marksističnega gverilca sta Antonio Cattarini in Jennifer Schiff), ki ga v Franciji zastopa že štirideset let.

Kako komentirate vnovično odprtje postopka zoper Georgesa Abdallaha na tržaškem sodišču, skoraj štirideset let po najdbi semtexa na vlaku na openski železniški postaji?

Sploh ne razumemo, zakaj je do tega prišlo. Vnovično odprtje postopka je en škandal in ne razumemo, zakaj kaznivo dejanje po štiridesetih letih še ni zastaralo.

Celoten intervju bo objavljen v jutrišnjem (sredinem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava