Petek, 22 november 2019
Iskanje

Starši so katinarski šoli »izborili« novo vrtno pohištvo

Združenje staršev OŠ Frana Mičinskega je bilo uspešno na razpisu tržaške občine

29. okt. 2019 | 9:18
Dark Theme

Učencem OŠ Frana Milčinskega na Katinari navadno ob sobotah ni treba v šolo. Toda pretekla sobota ni bila čisto navadna sobota, saj je bilo na dvorišču v popoldanskih urah slišati živo čebljanje otrok, ki so izjemoma v vikendu obiskali šolo, da bi se udeležili zaključne prireditve projekta Naš vrt ... z vsemi čuti, ki si ga je zamislilo združenje staršev.

?wmode=transparent&controls=2&showinfo=0&theme=light">

Projekt je bil uspešen na razpisu Spaziamo za opremljanje zunanjih šolskih prostorov in za izvenšolske dejavnosti, ki ga prireja tržaška občina, nanj pa se lahko prijavijo združenja staršev. Starši otrok, ki obiskujejo katinarsko šolo, so lani zbrali največ točk med prijavljenimi projekti in si tako zagotovili 3000 evrov, s katerimi so nabavili vrtno pohištvo za šolsko dvorišče oz. večji mizi s klopmi, da bodo učenci v toplejših dneh lahko pouku sledili na odprtem, sta ob začetku včerajšnje prireditve ob zaključku projekta pojasnila člana združenja staršev katinarske šole Mitja Gombač in Maura Pernarcich.

Tržaško občino je zastopala Elena Redavid, ki je tako staršem kot učencem čestitala, rekoč da so res »najboljši v razredu«. Izpostavila je tudi odličnost dejavnosti, ki so jih priredili s finančnimi sredstvi z razpisa.

Več v današnjem (torkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo