Četrtek, 17 oktober 2019
Iskanje

Stavka in protestni shod delavcev papirnice Burgo

V petek mora skupina 87 delavcev, ki so jim napovedali odpustitev, sporočiti, če sprejme selitev v sorodne obrate

20. feb. 2019 | 16:47
Dark Theme

Negotovost, jeza in zaskrbljenost še naprej pestijo delavce papirnice Burgo, ki so danes zjutraj ponovno glasno protestirali pred štivansko papirnico in nato v sprevodu po državni cesti krenili do Štivana. Štiriindvajseturna stavka se bo zaključila jutri zjutraj ob 6. uri.

Shoda se je udeležilo približno 200 delavcev. Sicer pa je bila udeležba stoodstotna. Manjša skupina zaposlenih je v Sesljanu delila letake in mimoidoče seznanjala s položajem papirnice. Kot sta za Primorski dnevnik povedala sindikalna predstavnika Maurizio Goat (Cgil) in Luca Mian (Uil) mora pozornost javnosti do usode 87 delavcev, ki so jim na začetku februarja prekinili socialne blažilce in napovedali odpustitev, ostati na višku.Petek je namreč zadnji dan, ko lahko vodstvu podjetja uradno sporočijo ali nameravajo sprejeti selitev v sorodne obrate ali pa sprejmejo odpoved.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo