Sobota, 19 oktober 2019
Iskanje

»V gozdu sem zagledal migranta, potreboval je pomoč«

Augusto Longo iz Gročane je v goščavi pod Kokošjo rešil poškodovanega mladeniča

19. sep. 2019 | 19:30
Dark Theme

S Kokoši se v Gročano redno zgrinjajo skupine pakistanskih in drugih migrantov, ki se nato odpravijo na glavno cesto proti Bazovici in Trstu. V gozdu pod Kokošjo se preoblačijo, za njimi ostajajo odvržena oblačila. Slednja odhaja pobirat domačin Augusto Longo, upokojen policist, ki se je pred dolgimi leti oženil v Gročani. Danes malo po 9. uri je spet pobiral obleke, v goščavi pa je zagledal ležečega mladeniča. Ta ga je zaprosil za pomoč. »Povedal je, da ne je in ne pije že dva dni, nogo pa je imel poškodovano, verjetno vneto, saj si je hlačnico nalašč raztrgal,« je povedal Longo, ki je nato tekel domov po vodo in sadje za poškodovanca ter poklical na številko 112. Naposled je mladeniča sam s traktorjem pripeljal v vas, kjer so ga čakali reševalci, ki so ga odpeljali v bolnišnico. »Naredil sem to, kar je treba, nič posebnega. Morda pa se sam ne bi rešil, kdo ve ...« je še povedal Longo.

Več v jutrišnjem (petkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo