Petek, 16 april 2021
Iskanje

V kongresnem centru bi le cepili in ne testirali

Občinska komisija o strategiji obladovanja epidemije

Trst |
4. dec. 2020 | 9:06
Dark Theme

Zdravstveno podjetje Asugi ne potrebuje dodatnih prostorov za odvzemanje brisov, potrebujejo pa prostor, v katerem bodo proti covidu cepili občane. To je včeraj potrdil generalni direktor zdravstvenega podjetja Asugi Antonio Poggiana, ki smo ga poklicali po sestanku tržaške občinske komisije za nepremičninsko dediščino, na katerem se je govorilo o brisih in cepivu.

Na sestanku so mestni svetniki v fokus postavili svetniško pobudo Laure Famulari (DS), ki je že pred časom kot prva podpisnica predlagala, da bi Občina Trst po potrebi priskočila na pomoč zdravstvenemu podjetju. Famularijeva je skupaj z nekaterimi opozicijskimi kolegi ponovila zahtevo po priznanju nujnosti vloženemu aktu, ki mu je vodje večinskih svetniških skupin v preteklih dneh niso dodelile.

Salvatore Porro (Fratelli d’Italia) je svetnici repliciral, da Asugi lahko brise opravlja tudi v prostorih štirih zdravstvenih okrajev, ki zaradi odpovedi ambulantnih pregledov samevajo. Valentina Repini (DS) je obnovila potrebo po tem, da bi se o tej svetniški pobudi v mestnem svetu govorilo čim prej. Aktualnost pobude je izpostavila tudi Antonella Grim (Italia Viva), ki je na župana apelirala, naj vzpostavi stik z zdravstvenim podjetjem in mu ponudi kongresni center tudi za testiranje ljudi s sumom na okužbo z novim koronavirusom.

Župan Dipiazza je po telefonu zagotovil, da pogovori z Asugijem že potekajo. A ne o tem, da bi se kongresni center spremenil v center za testiranje, temveč v logistični prostor za cepljenje. Kot je povedal, mu je vodstvo Asugija povedalo, da bi nujno potrebovali velik prostor s parkiriščem.

Več v današnjem (petkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kaj me najbolj skrbi v obdobju pandemije?

5. apr. 2021 | 18:09
Zdravje
Omejitev osebne svobode
Gospodarska kriza
Pomanjkanje medosebnih odnosov
Cepljenje
Kdor zanikuje nevarnost virusa
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo