Nedelja, 19 januar 2020
Iskanje

V ospredju dnevni center v Ul. Udine in zaostale davčne obveznosti

Sinočnja seja tržaškega občinskega sveta

Trst |
25. jun. 2019 | 11:03
Dark Theme

Ker je v preteklih dneh veliko prahu dvigovala napoved tržaške občinske uprave, da bo dnevnemu centru v Ul. Udine, ki brezdomcem od leta 2009 ponuja obleko in obutev, tuširanje, pranje oblačil, spremenila namebnost, je bilo skoraj samoumevno, da se bo sinočnja seja občinskega sveta začela z aktualnim vprašnjem v zvezi s to problematiko. Fabiana Martini (Demokratska stranka) je občinskega odbornika za socialne zadeve Carla Grillija vprašala, zakaj se je odločil za spremembo namembnosti.

Grilli je uvodoma obnovil, v kakšnem kontekstu je bil pred desetimi leti zasnovan dnevni center, ki ga že od vsega začetka upravlja skupnost San Martino al Campo, in v isti sapi dodal, da so se potrebe socialno šibkejših v tem času bistveno spremenile. Kot je dejal, je medtem časom Občina Trst v sodelovanju z drugimi organizacijami začela izvajati bolj inovativne modele socialne oskrbe; na primer projekt Housing first, ki ga Občina Trst vodi s tržaško Karitas. Po Grillijevih zagotovilih na odločitev občinske uprave, da bi spremenila namembnost centra, nikakor ne vpliva dejstvo, da ta gosti vedno več beguncev, ampak to, da Občina Trst ni v stanju nadzirati razmere v centru, v katerem je v preteklosti že prihajalo do neprijetnih izgredov.

Občinski svet je v nadaljevanju izglasoval tudi sklep o uvedbi obročnega odplačevanja zaostalih davčnih obveznosti brez predvidene globe.

Več v današnjem (torkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Katera beseda je v letu 2019 najbolj zaznamovala slovensko narodno skupnost v Italiji?

14. jan. 2020 | 17:00
Defibrilator
Jezik
Migranti
Narodni dom
Paritetni odbor
Predsednica
Predstavništvo
Ravnatelj
Stadion
Strelišče
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo