Ponedeljek, 21 september 2020
Iskanje

V pristanišču so si pomagali z Bohinjsko progo

Prekinitev železniškega prometa zaradi iztirjenja vlaka pri Nabrežini prekrižala račune podjetju Adriafer; vlaki naj bi po glavni železnici spet vozili v Trst od 20. ure

Trst |
24. jun. 2020 | 19:14
Dark Theme

Železniški promet med Tržičem in Trstom naj bi spet redno stekel drevi ob 20. uri, na svoji spletni strani napoveduje družba Trenitalia. Sprva je bilo predvideno odprtje proge ob 18. uri, a odstranjevanje posledic ponedeljkove nesreče, ko je potniški vlak blizu nabrežinskega razcepa zaradi usada iztiril, se očitno ni povsem zaključilo.

Posledice dvodnevne zapore so poleg potnikov občutili v pristanišču. Pri železniški družbi Adriafer, ki skrbi za povezave med tržaškim pristaniščem in zaledjem, pravijo, da sedem tovornih vlakov že dva dni čaka na odhod iz Trsta, okrog dvajset pa jih zaradi nesreče ni prispelo. Upravitelj Adriaferja Giuseppe Casini je povedal, da so si delno pomagali (in omejili škodo) z odsekom Bohinjske proge, ki povezuje Sv. Andrej z Opčinami. Dva vlaka sta v pristanišče prispela po tej poti, niso pa vsi vlaki primerni za to železnico, ki so jo za vožnje tovornih vlakov usposobili šele 11. marca letos.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Ali menite, da bi morala biti uporaba zaščitne maske v razredih med poukom obvezna:

1. sep. 2020 | 18:00
Da
Da, samo po 14. letu
Ne
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo