Sobota, 21 maj 2022
Iskanje

Z novim svetnikom in brez posojil

Na seji zgoniškega občinskega sveta so v torek sprejeli Manlia Saia

Zgonik |
29. sep. 2021 | 17:20
Dark Theme

V torek se je v Zgoniku sestal občinski svet, v katerem je prišlo do spremembe v vrstah opozicije. Svetnik Marco Vascotto (Naprej Italia) se je namreč kandidiral na tržaških občinskih volitvah in je zato avgusta odstopil. Nadomestil ga je Manlio Sai.

Svetniki so nato sprejeli več sprememb v občinskem proračunu, med drugim za čiščenje občinskega vrtca po obnovitvenih delih, za nabavo opreme, popravila občinskih prostorov in druge nujne posege. Najbolj dobrodošla pa je bila sprememba, ki zadeva izplačilo posojil državne razvojne banke. Dežela FJK je namreč ustanovila sklad, ki je prijavljenim občinam v pomoč za poravnavo penalnih zneskov, pod pogojem da so predhodno poravnale posojilo. S soglasno sprejetim sklepom bo zgoniška občina koristila to možnost in bo ena izmed redkih občin brez posojil.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Italijanska vlada je odločila, da zaradi manjše razpoložljivosti energentov zaradi vojne v Ukrajini temperature ob uporabi klimatskih naprav ne smejo biti nižje od 27°C, pozimi pa ne bodo smele presegati 19°C (+/- 2°C).

17. maj. 2022 | 6:00
Soglašam, ker menim, da gre za upravičeno žrtev
Soglašam le delno, ker menim, da je ob omenjenih temperaturah poleti pretoplo in pozimi premrzlo za življenje in delo
Odločitev zavračam, ker menim, da je neustrezna
Odločitev odločno zavračam, ker menim, da gre za neupravičeno žrtev
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo