Nedelja, 24 september 2023
Iskanje

Začenja se Majenca

Danes bodo odprli likovno in fotografski razstavi in bodo nagrajevali najboljša olja in vina

Dolina |
5. maj. 2023 | 14:55
Dark Theme

Čakanja je konec, danes se bo tudi uradno začel dolinski vaški praznik Majenca, ki sicer vsako leto privabi obiskovalce tudi od drugod. Od danes do torka bo vaški trg zaživel z glasbo in plesom, udeleženci bodo imeli na voljo tudi jedi na žaru in domačo kapljico ter stojnice s tipičnimi proizvodi.

Praznik se bo danes začel z odprtjem treh razstav, ki bodo na ogled do torka. Ob 18. uri bodo v dvorani SKD Valentin Vodnik odprli razstavo domačih likovnikov. Ob 18.30 se bo dogajanje preselilo v prostore stare pošte, kjer bo odprtje razstave Korenine in obzorja fotografa Paola Uliana, ob 19. uri pa v galerijo Torkla za odprtje fotografske razstave Petra Gedeia z naslovom Sancinova jama.

Ob 19.30 bodo na Gorici odprli razstavo in nagradili najboljše na natečaju 67. občinske razstave vin in 26. občinske razstave ekstradeviškega oljčnega olja. Za današnjo glasbeno kuliso pa bo od 21. ure na Gorici skrbela skupina Crampi Elisi.

Jutri bodo Dolinčani dvignili maj (od 20.30 dalje) z glasbenim spremstvom Godbe Salež, slavnostno pa ga bodo podrli v torek zvečer. Jutri bodo med drugim ob 18. uri potekale vodene pokušnje ekstradeviškega oljčnega olja z Mileno Miklavčič Bučar in Vasilijem Valenčičem.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava