Četrtek, 20 junij 2024
Iskanje

Zaradi poletnega pusta jutri (sobota) zaprto nabrežje

Organizatorji pričakujejo, da se bo po ulicah zapeljalo 24 vozov iz tržaške pokrajine in od drugod, med drugim tudi slovenski kurenti

Trst |
17. maj. 2024 | 19:57
Dark Theme

Jutri (sobota) bodo tržaške ulice preplavile pustne šeme, ki bodo nastopile na prireditvi Re Carnival - Carnevali senza frontiere. To je druga izdaja prireditve, ki jo organizira Občina Trst. Pustni sprevod, v katerem bodo nastopili domači in tuji pustarji, se bo začel ob 16.30, promet pa bodo mestni redarji ustavili pol ure prej.

Organizatorji pričakujejo, da se bo po ulicah zapeljalo 24 vozov iz tržaške pokrajine in od drugod. Nastopili bodo tudi tradicionalni slovenski kurenti, pričakujejo pa tudi francosko delegacijo iz Nice.

Povorka se bo začela na območju postaje Sv. Andreja, od tu bodo pustarji po krenili proti Trgu Tommaseo (po nabrežju). Nasproti Velikega trga bodo postavili tudi tribuno za publiko. Območje, kjer bo potekala povorka, bo za promet zaprto med 16. in 20. uro.

Veliki finale bo zvečer ob 20.30 potekal na Velikem trgu, kjer bo na programu dogodek Ad Astra, med katerim bodo za spektakel poskrbeli akrobati.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava