Ponedeljek, 28 november 2022
Iskanje

Ženske v mestu znanja

Visoka šola Sissa odprla razstavo o uspešnih ženskah, ki delajo v Trstu na znanstvenem in umetniškem področju

Trst |
9. mar. 2022 | 10:05
Dark Theme

Petnajst visečih panojev z fotografijami nasmejanih znanstvenic visi v dvorani Trst mesto znanosti na železniški postaji na razstavi Le donne nella città della conoscenza - Ženske v mestu znanja, ki jo je visoka šola Sissa pripravila ob mednarodnem dnevu žensk. Razstavo, ki jo koordinira univerza Liberetà, bo na ogled do 14. maja ob petkih in sobotah med 16. in 19.30. Nastala je v sodelovanju s tržaško občino in univerzo ter s podporo Dežele Furlanije - Julijske krajine. Na včerajšnjem odprtju so prisotne nagovorili direktor visoke šole Andrea Romanino, tržaška podžupanja Serena Tonel in predsednica Sisse Medialab Anna Gregorio.

Razstava Le donne nella città della conoscenza - Ženske v mestu znanja (FOTODAMJ@N)
Razstava Le donne nella città della conoscenza - Ženske v mestu znanja (FOTODAMJ@N)

»Razstava bi morala biti na ogled 365 dni na leto. V svetu znanosti, v katerem še danes prevladuje moška prisotnost, so številne ženske s svojimi dosežki odigrale temeljno vlogo,« je dejala Serena Tonel in poudarila, da znanost v Trstu vodi v gospodarski razvoj mesta.

»Premalo je žensk v znanosti, predvsem na področju t.i. trdih znanosti in na vodilnih mestih. Upam, da bodo v razstavljenih zgodbah mlade študentke dobile pravi navdih in se odločile za študij na znanstvenih fakultetah,« je dejal Romanino in dodal, da bodo v času razstave v dvorani priredili več srečanj.

»Tržaška dekleta, je pripovedovala moja mama, so pogumna in svobodna. Njihov pogum je danes pogum vseh žensk, ki se posvečajo znanosti, kulturi, podjetništvu in s svojim delom prispevajo k razvoju našega mesta,« je dogodek zaključila predsednica Sisse Anna Gregorio.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava