Sreda, 25 maj 2022
Iskanje

Zgodbe o vinu in njegovih ljudeh

Pred nami je še zadnji del festivala Duino&Book

Devin |
14. okt. 2021 | 8:21
Dark Theme

Zgodbe o vinu in njegovih proizvajalcih, o našem ožjem in širše deželnem prostoru, o kulturi, zgodovini, kamnu in angelih bodo zaznamovale tudi zadnji del festivala Duino & book, ki so ga predstavili včeraj v mestnem hotelu Hilton. Festival, ki se je začel maja, se doslej ponaša z več kot 200 dogodki, do 18. decembra, ko se bo zaključil, pa jih ima na programu še dodatnih 44, je uvodoma dejal Massimo Romita v imenu organizatorja, skupine Ermada Flavio Vidonis. Festival, ki je lahko pri pripravi bogatega sporeda računal na deželno finančno podporo (sredstva iz več razpisov), bo presegel tudi domače meje in se spustil vzdolž italijanskega polotoka, pa tudi v sosednje Slovenijo, Avstrijo in Hrvaško.

Začelo se bo v soboto ob 11. uri na Devinskem gradu, kjer bodo nagradili dobitnike prve izvedbe mednarodne nagrade Rainer Maria Rilke, v organizaciji društva Poiein, ki ga je včeraj zastopal Christian Sinicco. Svoja dela je poslalo 179 kandidatov, v finale pa se je naposled uvrstila deseterica. Kdo je bil najboljši, bo znano v soboto, »na dan dobre poezije«. Medtem je do 24. oktobra v cerkvi v Štivanu na ogled fotografska razstava Alla ricerca del milite ignoto, ki jo bodo novembra preselili še v kraj Borgo Ermada pri Terracini, kjer bo ravno tako zaživelo več prireditev.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Italijanska vlada je odločila, da zaradi manjše razpoložljivosti energentov zaradi vojne v Ukrajini temperature ob uporabi klimatskih naprav ne smejo biti nižje od 27°C, pozimi pa ne bodo smele presegati 19°C (+/- 2°C).

17. maj. 2022 | 6:00
Soglašam, ker menim, da gre za upravičeno žrtev
Soglašam le delno, ker menim, da je ob omenjenih temperaturah poleti pretoplo in pozimi premrzlo za življenje in delo
Odločitev zavračam, ker menim, da je neustrezna
Odločitev odločno zavračam, ker menim, da gre za neupravičeno žrtev
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo