Nedelja, 19 maj 2024
Iskanje

ZSŠDI in krožek Krut se selita

Prostore v Ul. Cicerone bo lastnica, družba Dom, drugače tržila

Trst |
3. mar. 2022 | 20:29
Dark Theme

Prostori, ki jih v stavbi v Ulici Cicerone 8 zasedajo slovenske ustanove, se – kaže – počasi praznijo. Iz svojega tamkajšnjega sedeža naj bi se v kratkem prvo odselilo Združenje slovenskih športnih društev v Italiji, za njim pa naj bi podobna usoda čakala krožek Krut.

»V Ulici Cicerone zapade ZSŠDI najemna pogodba 30. junija, nekoliko pozneje pa tudi tista, ki smo jo podpisali s krožkom Krut. Enoti v Ulici Cicerone obsegata vsaka preko 240 kvadratnih metrov. Katastrska klasifikacija enote, ki jo ima v najemu ZSŠDI, je luksuzno stanovanje, kar za nas ni racionalno, saj davki in dajatve poberejo dobršen del najemnine. Z obema najemnikoma odlično sodelujemo in smo stalno v kontaktu,« je danes razloge za selitev pojasnil upravitelj nepremičninske družbe Dom Dušan Košuta.

»Iščemo nov dom in variant na mizi je kar nekaj,« je potrdil tudi predsednik ZSŠDI Ivan Peterlin, ki je namignil na preučevanje različnih lokacij, med katerimi so tudi Opčine. Selitev iz mestnega središča bi bila težka odločitev, je namignil, računa pa, da bi bila le začasna, saj si združenje prizadeva, da bo svoj prostor imelo v Narodnem domu v Ulici Filzi.

Več v jutrišnjem (petkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava