Četrtek, 26 maj 2022
Iskanje

Čezmejni dan predsednikov Pahorja in Mattarelle

Počastila sta Novo Gorico in Gorico, ki bosta leta 2025 skupaj Evropska prestolnica kulture

22. okt. 2021 | 6:00
Dark Theme

Predsednika Pahor in Mattarella sta počastila Novo Gorico in Gorico, ki se že vneto pripravljata na leto 2025, ko bosta skupaj Evropska prestolnica kulture. Čezmejni dan se je začel na Bevkovem trgu v Novi Gorici, kjer je predsednik Pahor z vojaškimi častmi sprejel italijanskega predsednika Mattarello. Predsednika sta si ogledala solkansko brv. V Gorici je v prvih popoldanskih urah z vojaškimi častmi Mattarella sprejel predsednika Pahorja. Na Trgu Evropa / Transalpina je bila na sporedu osrednja slovesnost, na kateri je Pahor med drugim vročil najvišje državno priznanje Republike Slovenije Mattarelli. Glasbeni program so sooblikovali solisti iz Slovenije in Italije ter orkester in zbor GO! Borderless Glasbene matice Furlanije-Julijske krajine in Piccolo Opera festival. Sodelovala sta tudi otroški zbor VocinVolo iz Vidma in Mladinski pevski zbor Singgirls iz Šempetra-Vrtojbe.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Italijanska vlada je odločila, da zaradi manjše razpoložljivosti energentov zaradi vojne v Ukrajini temperature ob uporabi klimatskih naprav ne smejo biti nižje od 27°C, pozimi pa ne bodo smele presegati 19°C (+/- 2°C).

17. maj. 2022 | 6:00
Soglašam, ker menim, da gre za upravičeno žrtev
Soglašam le delno, ker menim, da je ob omenjenih temperaturah poleti pretoplo in pozimi premrzlo za življenje in delo
Odločitev zavračam, ker menim, da je neustrezna
Odločitev odločno zavračam, ker menim, da gre za neupravičeno žrtev
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo